Just nu är Språk- och läsbloggen vilande!


torsdag 12 oktober 2017

Planera för årets mest spännande vecka!

Bildresultat för läslov
Det är bara lite drygt två veckor kvar till LÄSLOV. Hur planerar du för att eleverna ska få till lite läsning på Läslovet?

Läslov.se skriver att - Läslov är lite som ett grävlingsgryt, det har många ingångar. Läslov bjuder in till en hel vecka av lustfyllt berättande. För att alla ska känna sig välkomna öppnar vi många ingångar till läsandet. En blogg kan vara en lika bra väg in som en bok. En hiphoptext eller en vers av Hellsing kan båda visa på språkets möjligheter. Seriestripen kan öppna dörren till berättandet likaväl som historierna om Pippi Långstrump. Håll utkik efter bokbytardagar, skrivarverkstäder, filmvisningar och mycket mer som kommer att äga rum över hela landet. Många gånger på oväntade arenor. Vi vänder oss till alla som vill ha något roligt och meningsfullt att göra denna mörka höstvecka. 

Så glöm höstlovet. Välkommen till LÄSLOV vecka 44.
LÄSLOV vecka 44 är ett brett läsfrämjande samarbete genom Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag i ett stort växande nätverk. 

Läsmer på: www.laslov.seInga kommentarer:

Skicka en kommentar