Just nu är Språk- och läsbloggen vilande!


måndag 2 oktober 2017

DYSLEXIVECKAN är här

Dyslexiveckan är i år den 2-8 oktober 2017. Uppmärksamma läs- och skrivsvårigheter på din skola, ditt bibliotek eller helt enkelt där du är!
Hitta ditt sätt att läsa!
Den Europeiska Dyslexiveckan 2017 har samma angelägna tema som förra året - Hitta ditt sätt att läsa. Det handlar om rätten att få välja det sätt att läsa som passar en bäst.

Program i Östergötland:
  • Linköping, Onsdag den 4 oktober, Stadsbiblioteket, Föreläsning om dyslexi samt kvällsbesök av Erik Winqvist (musiker, föreläsare som gett ut en liten dyslektisk diktsamling. http://www.ostgotadagarna.se/sv/257203/Dyslexiveckan/
     
  • Mjölby, Onsdag den 4 oktober, Biblioteket i Motala, Arrangör: Motala bibliotek, Dyslexiförbundet i Öst, Vi kommer tillsammans med bibloteket gå ut i skolor och prata om Legimus och samt ha Erik Winqvist på bibloteket.
     
  • Mjölby, Lördag den 7 oktober, Mjölby biblotek, Arrangör, Mjölby biblotek, Dyslexiförbundet i Öst, kl13-15 föreläser Täppas Fogelberg om nyttan och nöjet med talböcker. Sedan blir det minimässa.
     
  • Motala, Onsdag den 4 oktober, Motala bibliotek Arrangör: Motala bibliotek, 14.30 "Mina bästa sidor är ordblinda" föreläsning om dydlexi med Erik Winqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar